Аксес Пойнт - Wireless Bridge

Показване:
Подреждане по:

802.11ac CAP w/CleanAir; 3x4:3SS; Int Ant; E Reg Domain

802.11ac CAP w/CleanAir; 3x4:3SS; Int Ant; E Reg Domain..

1,266.30лв. без ДДС: 1,055.20лв.

802.11ac Wave 2; 4x4:4SS; Int Ant; E Reg Dom (Config), AIR-AP1852I-E-K9C Ограничен, попитай!

802.11ac Wave 2; 4x4:4SS; Int Ant; E Reg Dom (Config)

802.11ac Wave 2; 4x4:4SS; Int Ant; E Reg Dom (Config)..

787.50лв. без ДДС: 656.30лв.

Wireless Range Extender AC1200 With Pass Through & Gig port, DAP-1635/E Ограничен, попитай!

Wireless Range Extender AC1200 With Pass Through & Gig port

Wireless Range Extender AC1200 With Pass Through & Gig port..

103.00лв. без ДДС: 85.90лв.

Аксес Пойнт - Wireless Bridge
Безжични точки за достъп (Аксес пойнт) и Wireless bridge
Безжичният интернет представлява върха на модерната технология, позволяваща достъп до безкрайни количества информация, без да се налага физически да се свързвате в мрежа. Това e толкова често и популярно, че много хора очакват да получат достъп до мрежата все едно да изпият чаша вода.

Поради тези причини трябваше да се постигне напредък по начин, по който да се изградат и работят тези мрежи. Те обикновено трябва да са на разположение в цялата сграда, за която са предназначени, а понякога дори в няколко обекта наведнъж. От частни за стрийминг филми до провеждане на корпоративни телемаркетинг, тези сигнали трябва да са достъпни и силни, за да се избегне чувство на неудовлетвореност. По този начин има два вида устройства, които могат да помогнат за удължаване на сигнала: безжични точки за достъп (Аксес пойнт) и Wireless bridge. Макар, че по същество двата вида продукта имат подобна функция е важно да се разберат ключовите разлики между безжичните точки за достъп и Wireless bridge, за да се изгради по-силна мрежа.

Как се различават Аксес пойнт и Wireless bridge?
Wireless bridge и Аксес пойнт са едни и същи, тъй като и двата разпространяват сигнал за безжичната мрежа. Показателно за тяхната правилна функционалност е да бъдат поставени на правилно място в инфраструктурата на мрежата. Връзката влиза първо в офиса или дома чрез модем. След това преминава през маршрутизатор, който позволява сигналът да се разпространява по въздушни вълни. От маршрутизатора се подава в комутатор или хъб, което всъщност създава мрежата.

Това е мястото, където безжичните точки за достъп и Wireless bridge са полезни. Безжичните точки за достъп са инструменти, които позволяват на мрежата да бъде разширена безжично в непосредствена близост. Wireless bridge, от друга страна, се пускат в действие, когато мрежата се състои от множество сегментирания. Всички те трябва да бъдат под един и същ сигнал, за да работят ефективно. Правилното позициониране е от същесвено значение, така че всеки да има необходимия достъп, от който се нуждае, това е критично решение, което трябва да се обмисли когато се избират безжични точки за достъп или Wireless bridge.

Сигурност основно внимание към безжичните точки за достъп и Wireless bridge
Тъй като тези мрежи стават толкова големи, безжичните точки за достъп и Wireless bridge трябва да бъдат защитени по същия начин, както рутера (кабелен маршрутизатор или безжичен рутер) или други подобни устройства. С толкова много потенциално опасни устройства и злонамерени програми, които се опитват да се свържат с всяка налична мрежа, криптирането, както и практиките, които го подобряват, са равностойни на защитата на частни и професионални устройства и информация.

Фирми, работещи с безжични точки за достъп (Аксес пойнт)  и Wireless bridge
Има няколко производителя, които имат мисията да спомогнат за създаването на по-добри безжични мрежи. Някои от обичайните технологични претенденти в кръга са - Dell и Cisco, но има и производители като Asus, D-Link и ZyXEL, които също са ангажирани да укрепват не само мрежите, но и сигурността, която се изисква от тях.