Рутери

Показване:
Подреждане по:

Mаршрутизатор с 3G D-Link DWR-116/E Wireless N300 Multi-Wan Router

Mаршрутизатор с 3G D-Link DWR-116/E Wireless N300 Multi-Wan Router..

59.20лв. без ДДС: 49.40лв.

D-LINK DIR-809/E Wireless AC750 Dualband Fast Ethernet Router

D-LINK DIR-809/E Wireless AC750 Dualband Fast Ethernet Router..

50.90лв. без ДДС: 42.40лв.

Рутери
Домашните безжични маршрутизатори (Рутери) ви позволяват да свържете настолен компютър, лаптоп, смарт телевизор, таблет, мобилен телефон (Смартфон) и още много устройства в интернет пространството или казано по друг начин в мрежата.
Ако искате да използвате маршрутизатора (Рутера) си като защитна стена, уверете се, че сте закупили такъв, който има вградена. Ако вашият рутер не разполага със такава, можете да помислите и за защитна стена, като допълнителна сигурност и да я закупите отделно. Рутерите са необходими и полезни, както за Вашия дом така и за работното ви място, а дори и в кафенето където сте седнали с приятели.

Ако искате да използвате маршрутизатор (Рутер) за безжична мрежа, трябва да имате инсталиран адаптер за такава на всеки компютър, който се свързва в интернет пространството. Ако нямате такъв и искате да ползвате wireless, ще трябва да си закупите мрежова карта, която поддържа безжична връзка. За да свържете компютрите си в домашни условия, можете да използвате точка за достъп (Access Point), но ние Ви препоръчваме маршрутизатор (Рутер), защото можете да го използвате за интернет споделяне и защитна стена, която е необхидима за вашата сигурност. Също така, маршрутизаторите (Рутери), които са по-подходящи за домашни условия, в много от случаите излизат по-малка инвестиция от безжичните точки за достъп (Access Point).

Значението на думата  "Сигурност" при безжичните мрежови рутери
Сигурността е особено важна при използване на безжична мрежа. Принципно всеки, който е в близост или е в обхвата на вашата мрежа, ако разполага с подходящото оборудване, е много лесно да използва програма за откриване на мрежата Ви и да има достъп до нея. Поради това използвайте WEC или MAC адрес за филтриране. Това е уникален хардуерен идентификатор, който дава на всяко мрежово устройство собствена идентичност.

WEP или протокол за безжична шифровка е друг начин за идентифициране на мрежовите ви устройства. Той установява споделен ключ между точката за достъп и потребителите, като използва клавиша за криптиране и декриптиране на данните, които се прехвърлят между тях. Това е достатъчно за сигурността при повечето домашни мрежи.