Външни Твърди Дискове

Показване:
Подреждане по:

SEAGATE HDD External Backup Plus Portable (2.5'/2TB/USB 3.0) Red

SEAGATE HDD External Backup Plus Portable (2.5'/2TB/USB 3.0) Red..

178.70лв. без ДДС: 148.90лв.

SILICON POWER (Portable Hard Disk) 2TB, PHD, Armor A15 Black

SILICON POWER (Portable Hard Disk) 2TB, PHD, Armor A15 Black..

188.50лв. без ДДС: 157.10лв.

SILICON POWER (Portable Hard Disk) 1TB, PHD, Armor A75, Silver

SILICON POWER (Portable Hard Disk) 1TB, PHD, Armor A75, Silver..

133.30лв. без ДДС: 111.10лв.

SEAGATE HDD External Expansion Portable (2.5'/2 TB/USB 3.0)

SEAGATE HDD External Expansion Portable (2.5'/2 TB/USB 3.0)..

183.60лв. без ДДС: 153.00лв.

Външни Твърди Дискове

Външните твърди дискове са предназначени незабавно да осигурят допълнително хранилище за данни при един компютър. Те също са чудесни за запазване и архивиране на видео и изображения от един смартфон, така че спокойно можете да се освободите информацията, която е съхранена в телефона ви, за да имате място за още снимки. Искате ли да направите резервно копие на вашите снимки в Instagram, Facebook и т.н. - то тогава външния твърд диск е идеалното решение за тази цел. Повечето производители на твърди дискове предлагат интерфейси на свързване за мобилни и настолни устройства за бързо и лесно прехвърляне на файлове, от смартфон към твърдия диск.

Преносими и външни твърди дискове

Докато малките и тънки твърди дискове са предназначени за пренасяне в раница или чанта за лаптоп, всички външни твърди дискове с 32 TB и 64 ТБ капацитет също са достатъчно малки за да може да е лесно транспортирането им в раница или куфарче. Традиционните вътрешни устройства се свързват към дънната платка през SATA 3, M.2 PCIe или друг интерфейс, а външните устройства използват USB 3.0,USB 3.1 или Thunderbolt, за да направят това. Това е единствената разлика между двете.

Какво наистина е важно при избор на устройство за съхранение на данни?

Сега обърнете внимание - интерфейсът и шината е ключовата разлика между вътрешните и външните устройства. Има и съществена разлика и в производителността между устройствата, когато се свързват с интерфейс SATA или USB 3.1. В теоретична гледна точка USB 3.0 е с максимална скорост от предаване на данни до 5 Gbps, а SATA III достига 6 Gbps. Няколко сайта за сравнителен анализ обаче отбелязват, че ограниченията на дънната платка и ограниченията на самите USB устройства, за достигнето на 5 Gbps при стандарта USB 3.0 е често невъзможна. Не се притеснявайте в днешни времена модерните външни твърди дискове по никакъв начин не са бавни. Когато си избирате носител на данни, без значение какъв е той, имайте в предвит че технологии като Thunderbolt ,USB 3.1, M.2 PCIe и др. не са задължително вградени във всички устройства, като лаптоп, персонален компютър, смартфон и т.н.