За какво служи сървъра?

Информацията е публикувана от: StokataStoki 05/01/2019 0 Брой коментари
Защо сървър?
В технически смисъл Сървърът е пример за компютърна система, с която помощ става възможно едновременният пренос на данни, с които да работят повече от едно устройства и клиенти.
 
За какво се използват?
Сървърите се използват за управление на мрежовите ресурси. Например сървърът може да се използва, за да контролира достъпа до мрежата, да изпраща / получава електронна поща, да управлява програми и ERP системи, за отпечатване или за хостване на уебсайт. Те също така са задължителни при извършването на сложни и интензивни изчисления. Някои сървъри са ангажирани с конкретна задача, често наричана ''Dedicated''. Въпреки това много сървъри днес са споделени сървъри (VPN), които могат да поемат работата на електронна поща, DNS, FTP и дори доста уебсайта.
 
Защо сървърите не спират да работят?
Тъй като те обикновено се използват за доставка на непрекъснато изисквани услуги, повечето сървъри никога не се изключват. Следователно когато сървърите не се справят, те могат да причинят много проблеми на потребителите, бизнеса или държавните структури, които ги използват. За да се избегнат тези проблеми, сървърите обикновено са предназначени да могат, да се справят с голямо натоварване, кибер атаки или проблеми с операционната система, която използват.
Етикети: сървъри
Loading...